May 25, 2011

110526 Summum Tour, deel 1

Jun 01: Washington
Vandaag bekijken we Washington. S'morgens Arlington Cemetery,
White House, Lincoln/Vietnam/Korea Memorial. S'middags museums op de Mall.

 Bertha (echtgenote van soldaat Charles David Hyde)
 Robert Kennedy
Edward Kennedy
 Jacqueline Kennedy
 John Kennedy
Vietnam memorial
Korea memorial
 Verpleegsters
het Witte Huis
Air - Space museum
Charles Lindbergh
 Amelia Earhart
George Washington Monument
 Het Capitool
 National Museum of Natural History
 Het Smithsonian "Kasteel"
Om 17.30 vertrokken we vanaf het National History museum naar het hotel.

May 31: Buffalo - Washington
Lange rijdag vandaag. 33 graad Celsius bij een reststop in Maryland
Lunch in Wegman's supermarkt

May 30: Buffalo - Niagara - Buffalo
vanmorgen ging het brandalarm in het hotel. Om 06.00 uur. Vals alarm. Vandaag naar de watervallen geweest. Eerst naar Goat Island. Door het onweer van gisternacht zoveel mist dat van de Horsehoe waterval niets te zien was.
De brug over gelopen naar de Canadese kant.
Afgesproken om 14.30 bij de Starbuck, hopelijk lost de mist in de loop van de ochtend op. Om 12.30 uur inderdaad, blauwe lucht en geen mist.
Om 14.45 trug naar de Amerikaanse kant gelopen. Daar de "Maid of the Mist" boot genomen.

May 29: Newark - Buffalo
Vandaag een rijdag, veel bomen onderweg.
Lunchen bij het EN-EN chinees restaurant
Om 17.30 aangekomen bij het hotel in Buffalo, Adam's Mark.

May 28: Newark - Manhattan - Newark
Er is geen bus vandaag, dus gaan we gezamenlijk met de New Jersey Transit bus naar Manhattan. 1 maakt vandaag een helicopter tour.

In Manhattan had iedereen zijn plannen al klaar. In groepjes ging het alle kanten uit. Ik ben zelf gaan rennen: van de 34 straat en Broadway langs de Hudson rivier naar Battery park in 48 minuten. Daarna nog even gewinkeld bij J & R en daarna naar Chinatown gelopen, gelunched and via Little Italy naar de metro uptown naar Port Authority. Daar de bus gepakt terug naar het Newark vliegveld en daar op de shuttle naar het hotel. Onze tourbus stond er al. Hector, vorig jaar met hem 1 tour gedaan. Morgen om 08.30 uur op weg. Naar Buffalo, veel bomen onderweg.

May 27: Newark - Manhattan - Newark
Van de 20 mensen hebben 13 een ontbijtpakket geboekt
Er was een lokale bus geboekt van 09.00-1700 uur, maar dat beviel me niet. Dan moeten we al om 16.30 klaar zijn voor het vertrek van Manhattan terug naar Newark. Ik heb het laten veranderen in het volgende: van 08.30-10.30 de bus, dan de boot, dan de gratis shuttle bus naar Midtown, en vandaar uit wandelen naar Times Square. Vertrek van Times Square om 19.00 uur.
Om 08: 30 stapten we in de lokale minibus. Doordat het Memorial Day weekend vandaag begint waren we al om 09.00 uur in Manhattan We hadden een uur tijd om te wandelen. Naar Battery Park via Broadway, foto met de Wall Street stier.
Bij Battery Park weer op de minibus gestapt en naar NY Waterway gereden voor de haven cruise
Na de boot met de gratis shuttle naar 42nd en Broadway gereden, laten zien waar we verzamelen en daarna naar Central Park gewandeld.
Om 18.30 stond ik bij de tribune te wachten  en om 19.05 zijn we naar de bus opstapplaats gelopen, daar 5 minuten vandaan. Om 20.00 uur terug in het hotel.

May 26: Newark
Vanmorgen een email dat 2 mensen wegens ziekte niet met de reis deelnemen. Nog 2 videos gemonteerd en geupload naar mijn Youtube pagina. Om 14.30 uur naar het vliegveld gegaan. 2 1/2 uur wachten op de groep. De computers werkten niet bij de douane, dus met te weinig personeel werd daar gewerkt. Om 18.15 uur waren we in het hotel. S'avonds nog een tijd met een paar mensen gekletst. Morgen zijn de wake-up calls om 06.30 uur.

May 25: Newark
Ik ga zo naar Manhattan met de New Jersey Transit bus. Scouten, kijken hoe lang het wandelen duurt van het World Trade Center Memorial naar Battery Park. Morgen komt de groep aan, 22 mensen.
De "Freedom" Toren is 2 keer zo hoog geworden als vorig jaar. Wat vorig jaar gebouwd was is nu al met glas bedekt. Ik moest het van veel verder weg filmen.
May 2011                                                             May 2010
De Wal Street Stier
 Hooggerechtshof
 3 Namen: Manhattan, New Amsterdam en New York

May 24: Los Angeles- Newark
Ik moet vroeg vliegen, dus om 05.00 uur opgestaan. Geen lange rij bij security. Vliegen met Continental. De film "Cars" en 2 afleveringen van Dexter gezien. het is warm en een beetje benauwd in Newark. Met de hotel shuttle naar de Holiday Inn. S'avonds de tour documenten gezien en mijn administrate bijgewerkt. Tevens nieuwe footage van Las Vegas gemonteerd met de de oude.