August 29, 2011

Aug 29, 2011: Media Hype

Dit zie je keer op keer.
Televisie zenders hypen een event om tijd te vullen (24 uur uitzenden) en kijkers naar zich toe te trekken door sensatie, hier in de USA wordt dat "Ambulance Chasers" genoemd.

August 26, 2011

Aug 26, 2011: Uitdroging in de woestijn

Dit artikel stond in de Telegraaf:

Dorst wordt veroorzaakt door dehydratie van het lichaam. Het gevoel van dorst is een droog gevoel in de keel en een intense wens om iets te drinken. 
Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 68% uit water. Een dagelijkse opname van 1 tot 2 liter water is vereist voor het normale functioneren van het lichaam. Hiertoe behoort niet alleen water in dranken, maar ook water in voedsel.
Woestijndieren kunnen veel beter dan mensen met acuut of langdurig vochtverlies omgaan. Met name de kameel kan lang zonder water.
Dorst wordt de ergst van alle menselijke kwellingen genoemd, het is minder verdraaglijk dan extreme honger[1]. Daarom wordt bij versterving, een methode voor vrijwillige levensbeëindiging of euthanasie wel afgezien van voedsel maar niet van geringe hoeveelheden vocht.
Stadia van uitdroging en dorst
Men onderscheidt bij dorst de volgende stadia:
Eudipsia of gewone dorst, deze dorst treedt op wanneer het menselijk lichaam een half procent van het gewicht door uitdroging heeft verloren.
Hyperdipsia of extreme dorst, bij een verlies van twee procent van het gewicht door uitdroging is de maag niet groot genoeg om het vochtverlies door drinken te compenseren. Soms moet een infuus uitkomst bieden.
Bij een verlies van tien procent van het lichaamsvocht kan een mens niet meer lopen.
De huid krimpt en gezichtsvermogen en gehoor nemen sterk af. Urineren wordt pijnlijk en de urine is heel donker. Uiteindelijk treden bij een verlies van twaalf procent van het lichaamsvocht een zodanig dik geworden tong dat slikken onmogelijk wordt en de mond geen gevoel meer heeft.
Daarna volgen:
een delirium, sterke oververhitting omdat het te dik geworden bloed niet meer circuleert,
stuiptrekkingen en vervolgens
de dood door hartfalen.
De twee laatste stadia van uitdroging behoren tot het stervensproces van verdorstende mensen en dieren. Wie in een hete woestijn loopt verliest 15 liter vocht per dag. Wie rustig blijft verliest zeven liter vocht.
In een woestijn kan een mens, wanneer hij in de zon loopt, in een halve dag alle hierboven genoemde stadia van uitdroging doorlopen.

August 22, 2011

Aug 22, 2011: Flagstaff

Het is overdag warm in Flagstaff. Afgelopen zondag Weston (zoon van vrienden) naar Sinagua highschool gebracht. Foto session van het football team. Ik dacht dat er maar een man of 40 zou zijn, maar het was druk. Cheerleaders en footballers van 5 tot 14 jaar, hun ouders en vrienden, 4-6 coaches per team.
 Weston met team 


August 15, 2011

Aug 16, 2011: Flagstaff

Theo Driessen vroeg om de email adressen van de Fox Tour 0715.
Ik heb ze niet, maar hier is Theo's email adres: t.driessen@12move.nl