February 13, 2013

Feb 12: Den Haag-Schiphol-Londen-Phoenix-Flagstaff

Feb 12: Den Haag
Ik was vanmorgen om 06.00 wakker. 10 minuten nodig om de rest van mijn koffer in te pakken. Mijn broer bracht me om 08.00 uur weg naar Schiphol. Verkeer op de weg, maar geen stilstaande files.  10.50 uur vloog ik met British Airways naar Londen, Heathrow.
Londen
3 uur wachten. Ik was op Schiphol in 10 minuten door de kontrole heen,  maar op Heathrow moest ik nog een keer. En daar werd mijn computer koffer helemaal uitgepakt. Goed dat ik geen haast had. Waarom doet elk vliegveld/land het anders??
Vliegen over Greenland, ijs veld
Komfortabel vliegtuig. En eten! warm en later nog een keer sandwiches..
Phoenix
18.45 uur lokale tijd, maar voor mij dus 8 uur later. Shuttle geld voor de Econo  Lodge. Twee laags motel, prima kamers. Om 21.30 ging ik slapen.
Feb 13: Phoenix
Veel te vroeg wakker, maar aan het werk gegaan. Om 08.00 uur met hotel shuttle naar het vliegveld, en van daar uit met AZ Shuttle naar Flagstaff.
Verkeer van Phoenix
Vlak voor Flagstaff zag het er zo uit:
Maar 3 passagiers in de shuttle, allemaal naar het treinstation van Flagstaff, we kwamen om 11.45 uur daar aan. Taxi gebeld, voor het eerst thuis sinds Nov 22. Alles stond er nog: Wel voor de deur nog een decimeter sneeuw ruimen.
Afgelopen zaterdag en zondag was er 20 centimeter sneeuw gevallen, maar vanaf maandag is alles hard aan  het smelten. Bij het huis dit uitzicht:
Het vroor niet, dus 3 waterslangen gekoppeld vanaf het huis naar mijn trailer, water tank vullen. Gas aangestoken. Als het een eind afgesloten is geweest dan duurt het lang voor dat die aan gaat.
Koffer leeg gemaakt en spullen opgeborgen. Accus van de auto opgeladen naar 100%. Starten, zal die het doen. Ja dus.
Boodschapen gehaald bij Sam's Club.
Met de jongste dochters gesproken van mijn vrienden. Nog een foto gemaakt van de ontbrekende voortanden.
Nog een uurtje buiten in de zon gezeten. S'avonds ging ik om 21.00 uur slapen. Moe.
Feb 14
Ik werd om 06.00 uur wakker, onder 3 dekbedden gelegen. Omdat het binnen rond het vriespunt was, getreuzeled met opstaan. Toch gedaan, gaan hardlopen. Voor het eerst sinds November op hoogte, (2300 meter). Het ging wel goed.
Met mijn vrienden gesproken, zondag ga ik voor hun Grieks koken. Keftedes, Melitzanes, Choriatiki Salade, Humus en Djadziki.
Vanmiddag zonnebaden......