April 19, 2010

Op pad in de USA

New York
Met de metro. Een enkele rit is $2.25. Een 4 ritten metro kaart kost $8. Goedkoper dus. Een dagkaart kost $12.50.Los Angeles

Naar Hollywood: tegenover het hotel in Culver City. Bus #108. Neem die naar La Brea Ave. Daar kan je met de bus #212 naar Hollywood gaan. (Stopt op elke straat hoek)
Naar Santa Monica: tegenover het hotel. Bus # 439. Om het hele uur. Vraag de chauffeur om een Big Blue bus kaartje.Neem de bus naar let LAX transit center. Stap over op de Big Blue Bus #3. (Bay  12)
Je kunt geen transfer meer krijgen (als je moet overstappen), er is nou het volgende systeem.
1) Enkele reis (1 richting) is $1.25 kontant en gepast betalen. Dus naar Hollywood kost het $2.50.
2) Een dag kaart. Kost 5 dollar voor onbeperkt reizen, maar je hebt wel een "TAP" kaart nodig. Ik heb wel moeten zoeken waar die te koop zijn: Ik vond ze bij de"Customer Service" balie van de Ralphs supermarket. een kaart kost (eenmalig) 2 dollar, je kunt het ter plekke, of op de bus opladen (5 dollar kontant).
3) Een weekkaart kost $17.50 (een "TAP kaart opladen voor dat bedrag), die loopt van zondag t/m zaterdag.
Las Vegas
Er is een bus die de hele dag en nacht de "Las Vegas Strip" op en af rijd. Koop een 24 uur kaart op de bus ($7.50)
San Francisco
Met de "Cable Car" is het leukst en het makkelijkste in San Francisco. Hij gaat van de haven via Chinatown naar Powell en Market straat. Koop een dagkaart op de Cable Car. (De dagkaart geeft je onbeperkt toegang op ALLE bus en tram lijnen en de cable car, NIET voor de metro) Als je 2 dagen of langer gebruik maakt van het openbaar vervoer, koop dan een 3 dagenkaart. (kiosk op Powell en Market straat).

1 comment:

Nellie en Cor said...

HoiHans, jammer voor iedereen dat de tour niet door kon gaan.Hopelijk gaat het met de Summumtour allemaal weer normaal.Leuk weer de Summumfilm,en handig al die informatie.Je kunt L.A.nu weer wel eens op je eigen manier verkennen.
Hans alvast een goeie en gezellige tour gewenst.Groeten Cor en Nellie